Kindercoach Eefde (Zutphen)

Studio Rafiki is er voor ouders & kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten.
Ik help jullie samen op weg.
Hieronder lees je meer over hoe ik jullie kan helpen.

Loopt jouw kind met continue spanning rond?
Heeft jouw kind vaak woede-uitbarstingen?
Paniekaanvallen? Huilbuien?
Is je kind vaak somber? Lusteloos?
Is jouw kind veelal in zijn/haar hoofd aanwezig en
uit verbinding met zijn/haar lijf?

Zit jouw kind niet lekker in zijn/haar vel?

In je kracht

Als kindercoach neem ik kinderen mee op ontdekkingsreis in hun lijf, naar de sensaties en emoties die het kind daar ervaart. In mijn sessies is de kracht van het kind het vertrekpunt.

Doordat de focus daar ligt, werken we wel aan een hulpvraag, maar zijn we niet constant bezig met iets negatiefs aandacht te geven (datgene dat niet goed gaat). Werken vanuit wensen en verlangens maakt dat dingen weer gaan stromen en je vooruit kunt in plaats van terug.

Ik werk vaak buiten, in de natuur, of bij de coachee thuis. Ik zet kinderyoga, Sherborne Bewegingspedagogiek en diverse coachspellen in tijdens de sessies.

Yoga, Sherborne Samenspel & natuurcoaching

Kinderyoga is voor mij een verzamelnaam voor lessen rondom inspanning en ontspanning; je adem; goed gronden. Even op adem komen, verbinden met jezelf en anderen. Een echte ontdekkingsreis.

Sherborne Samenspel is, net als yoga, lichaamsgericht. Een echt “doe”-methode, gericht op het vergroten van zelfvertrouwen bij kinderen en het versterken van de hechting tussen het kind en zijn/haar ouder(s)/verzorger(s). De spelletjes komen uit de Sherborne bewegingspedagogiek.

Geregeld neem ik het kind (of de kind en de ouder samen) mee naar buiten, de natuur in. In de natuur liggen prachtige metaforen voor onze ontwikkeling, onze gevoelens en binnenwereld, voor het oprapen.

Voor wie?

Lichaamsgerichte (natuur)coaching is voor kinderen die hun binnenwereld beter willen leren kennen. Voor kinderen die met continue spanning rondlopen. Voor kinderen met woede-uitbarstingen, paniekaanvallen, huilbuien. Voor kinderen die zich somber, gevoelloos of lusteloos voelen. Voor welke hulpvraag dan ook; ons lijf vertelt ons namelijk zoveel. Meer dan we kunnen bedenken met ons hoofd.

Als je van binnen iets oplost, of het er simpelweg even mag zijn (het is helemaal oké), is het gedrag daarna vaak anders of krijgt het meer betekenis. Met kinderyogacoaching leren kinderen te voelen, door het moment NU te ervaren. Want alleen het NU kun je voelen. En ze leren dat ze helemaal oké zijn, dat ze er mogen zijn

De ouders

Kindercoaching van Studio Rafiki betekent niet: een vooraf afgesproken aantal sessies en je kind voor een uurtje brengen en daarna is het probleem opgelost. Soms kunnen jullie al na de intake samen verder, zonder mijn begeleiding. Dan is dat genoeg. Soms is er meer nodig; dat bekijken we per sessie.

Afhankelijk van de hulpvraag is de ouder er aan het begin en einde van de sessie bij, de gehele sessie of is er een/meerdere sessie(s) voor alleen de ouder. Dit omdat ik erin geloof dat je de positieve energie van de sessie thuis door kan trekken, daar help ik jullie graag bij. Je hebt als ouder dus een actieve rol bij Studio Rafiki.

Hoe lang duurt een sessie?

45 minuten tot een uur.

Investering

• Intake € 50,-
• Sessie € 65,-

Prijzen zijn incl BTW, de sessies worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Voor sessies verder dan 10 km van mijn adres, reken ik € 0,19 per kilometer.

Hoe kan ik jullie helpen?

Plan een gratis intake