Kindercoach Zutphen (regio Eefde, Deventer, Lochem)

Studio Rafiki is er voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten.
Als lichaamsgericht kindercoach zet ik verschillende methodieken in om inspanning en ontspanning in balans te brengen. Uit je hoofd, in je lijf. Afhankelijk van de hulpvraag werk ik met het kind, de ouder of jullie samen.

Is jouw kind veelal in zijn/haar hoofd aanwezig en
uit verbinding met zijn/haar lijf?
Piekert hij/zij veel?
Is je kind gespannen?
Is het lastig om contact te maken?

Zit jouw kind niet lekker in zijn/haar vel?
Coaching in het bos, kindercoach Zutphen, Deventer, Lochem, Lichaamsgerichte coaching

In je kracht

In mijn sessies is de kracht van het kind het vertrekpunt. Doordat de focus daar ligt, werken we wel aan een hulpvraag, maar zijn we niet constant bezig met iets dat niet goed gaat. Werken vanuit wensen en verlangens maakt dat dingen weer gaan stromen en je vooruit kunt in plaats van terug. In de sessies gaan we bewegen, met oefeningen uit de kinderyoga, Sherborne Samenspel en andere lichaamsgerichte methoden.

Therapeutische kinderyoga, Sherborne Samenspel, Beeldtaal & natuurcoaching

Kinderyoga is voor mij een verzamelnaam voor lessen rondom inspanning en ontspanning; je adem; goed gronden. Even op adem komen, verbinden met jezelf en anderen. Een echte ontdekkingsreis.

Sherborne Samenspel is, net als yoga, lichaamsgericht. Sherborne is een methode waarmee kinderen en ouders door middel van lichaamscontactspelletjes leren om zorg te dragen voor zichzelf en elkaar, om samen te werken en om eigen kracht te ontwikkelen. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn. Ze leren hoe ze op een prettige manier contact kunnen maken. Sherborne is uniek omdat het een methode is die spelen, aanraken en bewegen als uitgangspunt heeft. Samen ontspannen, samen plezier beleven en mogelijkheden onderzoeken.

Met de ouder kijk ik aan de hand van de poppetjesmethode (Therapie in Beeld ~ Beeldtaal) naar de context waarbinnen de hulpvraag speelt. Jij hebt als ouder in je hoofd een beeld van jullie systeem; met de poppetjes kun je uitbeelden wat jij je kind daarin gunt.

Geregeld neem ik het kind (of het kind en de ouder samen) mee naar buiten, de natuur in. In de natuur liggen prachtige metaforen voor onze ontwikkeling, onze gevoelens en binnenwereld, voor het oprapen.

Voor wie?

Lichaamsgerichte (natuur)coaching is voor kinderen die met continue spanning rondlopen; met woede-uitbarstingen, paniekaanvallen, huilbuien. Voor kinderen die zich somber, gevoelloos of lusteloos voelen. Studio Rafiki kan helpen als je uit contact bent met je kind.

De ouders

Afhankelijk van de hulpvraag is de ouder er aan het begin en einde van de sessie bij, de gehele sessie of is er een/meerdere sessie(s) voor alleen de ouder. Dit omdat ik erin geloof dat je de positieve energie van de sessie thuis door kan trekken, daar help ik jullie graag bij. Je hebt als ouder dus een actieve rol bij Studio Rafiki.