Kindercoach Zutphen (regio Eefde, Deventer, Lochem)

Zit jouw kind niet lekker in zijn/haar vel?

Als lichaamsgericht kindercoach zet ik verschillende methodieken in
om inspanning en ontspanning in balans te brengen.
Uit je hoofd, in je lijf.
In verbinding met jezelf, de ander en de natuur.
Je kunt voor coaching bij Studio Rafiki terecht als je kind niet lekker in z’n vel zit
of als je een probleem ervaart rondom hechting.

Met Studio Rafiki bied ik kindercoaching en workshops Verbindend Spelen en Wobbelyoga. 

Coaching in het bos, kindercoach Zutphen, Deventer, Lochem, Lichaamsgerichte coaching

Bewegen

In de coachsessies gaan we bewegen, met oefeningen uit de kinderyoga, Sherborne Samenspel en andere lichaamsgerichte methoden. Ik kijk met ouders met Beeldtaal naar de hulpvraag en ik neem kinderen en hun ouders mee naar buiten, de natuur in.

Therapeutische kinderyoga, Sherborne Samenspel, Beeldtaal & natuurcoaching

Kinderyoga is voor mij een verzamelnaam voor lessen rondom inspanning en ontspanning; je adem; goed gronden. Even op adem komen, verbinden met jezelf en anderen.

Sherborne Samenspel is, net als yoga, lichaamsgericht. Sherborne is een methode waarmee kinderen en ouders door middel van lichaamscontactspelletjes leren om zorg te dragen voor zichzelf en elkaar, om samen te werken en om eigen kracht te ontwikkelen. Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn. Ze leren hoe ze op een prettige manier contact kunnen maken en op die manier hun hechtingsrelatie te verbeteren. Sherborne is uniek omdat het een methode is die spelen, aanraken en bewegen als uitgangspunt heeft. Samen ontspannen, samen plezier beleven en mogelijkheden onderzoeken.

Met de ouder kijk ik aan de hand van de poppetjesmethode (Therapie in Beeld ~ Beeldtaal) naar de context waarbinnen de hulpvraag speelt. Jij hebt als ouder in je hoofd een beeld van jullie systeem; met de poppetjes kun je uitbeelden wat jij je kind daarin gunt.

Geregeld neem ik het kind (of het kind en de ouder samen) mee naar buiten, de natuur in. In de natuur liggen prachtige metaforen voor onze ontwikkeling, onze gevoelens en binnenwereld, voor het oprapen.

Voor wie?

Lichaamsgerichte (natuur)coaching is voor kinderen die met continue spanning rondlopen; met woede-uitbarstingen, paniekaanvallen, huilbuien. Voor kinderen die zich somber, gevoelloos of lusteloos voelen. Je kunt ook bij Studio Rafiki terecht als je uit contact bent met je kind en je wil werken aan jullie hectingsrelatie.

De ouders

Afhankelijk van de hulpvraag is de ouder er aan het begin en einde van de sessie bij, de gehele sessie of is er een/meerdere sessie(s) voor alleen de ouder.