Kindercoach Zutphen (regio Eefde, Deventer, Lochem)

Zit jouw kind niet lekker in zijn/haar vel?

Als lichaamsgericht kindercoach zet ik verschillende methodieken in
om inspanning en ontspanning in balans te brengen.
Uit je hoofd, in je lijf.
In verbinding met jezelf, de ander en de natuur.
Je kunt voor coaching bij Studio Rafiki terecht als je kind niet lekker in z’n vel zit
of als je een probleem ervaart rondom hechting.

Met Studio Rafiki bied ik kindercoaching en workshops Verbindend Spelen en Wobbelyoga. 

Coaching in het bos, kindercoach Zutphen, Deventer, Lochem, Lichaamsgerichte coaching

Werkwijze

In de coachsessies gaan we bewegen, met oefeningen uit de kinderyoga, Sherborne Samenspel en andere lichaamsgerichte methoden: uit je hoofd, in lijf. Binnen een traject werk ik sessie met alleen het kind; samen met de ouder(s)/verzorger(s) en ook in de natuur. Om de hulpvraag inzichtelijk te maken, nodig ik ouders uit voor een Beeldtaal-sessie.

Plan een gratis intake
Therapeutische kinderyoga, Sherborne Samenspel, Beeldtaal & natuurcoaching

Kinderyoga is voor mij een verzamelnaam voor lessen rondom inspanning en ontspanning; je adem; goed gronden. Even op adem komen, verbinden met jezelf en anderen.

Sherborne Samenspel is, net als yoga, lichaamsgericht. Ik zet Sherborne Samenspel in bij coaching omdat ouder(s) en kind(eren) dan leren hoe je door middel van spelen weer kunt verbinden. Met lichaamscontactspelletjes leer je beter samenwerken en ontwikkel je meer eigen kracht. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn. Sherborne is: spelen, aanraken en bewegen. Samen ontspannen, samen plezier beleven en mogelijkheden onderzoeken.

Met de ouder(s)/verzorger(s) kijk ik aan de hand van de poppetjesmethode (Therapie in Beeld ~ Beeldtaal) naar de context waarbinnen de hulpvraag speelt. Jij hebt als ouder in je hoofd een beeld van jullie systeem; met de poppetjes kun je uitbeelden wat jij je kind daarin gunt.

Geregeld neem ik het kind (of het kind en de ouder samen) mee naar buiten, de natuur in. In de natuur liggen prachtige metaforen voor onze ontwikkeling, onze gevoelens en binnenwereld, voor het oprapen.

Voor wie?

Lichaamsgerichte (natuur)coaching is voor kinderen die met continue spanning rondlopen; met woede-uitbarstingen, paniekaanvallen, huilbuien. Voor kinderen die zich somber, gevoelloos of lusteloos voelen.

Je kunt ook bij Studio Rafiki terecht als je uit contact bent met je kind en je wil werken aan jullie hechtingsrelatie.

Soms heeft een kind in de eerste levensjaren te weinig de mogelijkheid gehad om positieve lijfelijke leerervaringen op te doen. Door coaching met Sherborne Samenspel kan het kind alsnog de gelegenheid krijgen zich gesteund en gekoesterd te voelen door (een) belangrijke volwassene(n), en op hen te leren vertrouwen. Sherborne Samenspel is ook in te zetten in pleegzorg. Kinderen ontwikkelen zo ook hun eigen kracht en hoe ze die op een gezonde manier kunnen en durven inzetten.

De ouders

Afhankelijk van de hulpvraag is de ouder er aan het begin en einde van de sessie bij, de gehele sessie of is er een/meerdere sessie(s) voor alleen de ouder.

De kracht van Sherborne Samenspel ligt hem mede in het feit dat de video als hulpmiddel wordt ingezet. De videobeelden van de sessies kijk ik samen met ouder(s)/verzorger(s) terug. Hierdoor vergroot je sensitieve
responsiviteit en leer je de lichaamstaal van je kind beter te verstaan. En zo kun je zelf thuis met de bewegingsvormen verder aan de slag.