Kinderyoga op het kinderdagverblijf

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn/haar eigen tempo. Door kinderen spelenderwijs yoga aan te bieden, passend bij hun leefwereld, komen zij meer in contact met zichzelf, hun lijf en innerlijke wereld.

Ook yoga op jouw KDV?

Peuteryoga op het kinderdagverblijf is spelenderwijs; geen doelen op zich, maar samen op ontdekkingstocht. Peuteryoga is een rustmomentje op de dag. We zingen liedjes, we groeten de zon (speciale kinderzonnegroet), we doen dieren of andere dingen uit de natuur of bijvoorbeeld voertuigen na en soms dansen we. Ook kan ik Wobbels meenemen, zodat we samen op Wobbelyoga avontuur kunnen. Soms komt massage ook aan bod.

Wobbelyoga

De Wobbel is een houten balansplank. Echt open einde materiaal want je kunt er van alles mee doen: is het een glijbaan of toch een schommel? Soms wordt het een hoopje aarde, de andere keer klimmen we als een eekhoorntje in een boom of de Wobbel is als een zee. Maar net wat bij het thema van de les past… De Wobbel maakt kinderyoga nóg uitdagender en speelser.

Massage

Aanraken is een levensbehoefte. Huidcontact is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Ze leren zo op natuurlijke wijze met hun eigen grenzen, én die van anderen, om te gaan.

Kinderyoga op mijn kdv