Kinderyoga op het kinderdagverblijf

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn/haar eigen tempo. Door kinderen spelenderwijs yoga aan te bieden, passend bij hun leefwereld, komen zij meer in contact met zichzelf, hun lijf en innerlijke wereld.

Ook yoga op jouw KDV?

Bij peuteryoga op het kinderdagverblijf doen we dat spelenderwijs. Met spelenderwijs bedoel ik dat er geen doelen op zich zijn, maar dat we samen op ontdekkingstocht gaan. Peuteryoga is een rustmomentje op de dag. We zingen liedjes (bijvoorbeeld een rek- en strekliedje als opwarming), we groeten de zon (speciale kinderzonnegroet waarin deugden en affirmaties verwerkt zijn), we doen dieren of andere dingen uit de natuur of bijvoorbeeld voertuigen na en soms dansen we. Tijdens de ontdekkingstocht merken we op wat vandaag lukt en hoe ons lichaam aanvoelt. Soms komt massage ook aan bod.

Massage

In de peuteryoga- en ouder&kindyogalessen van Studio Rafiki speelt massage ook een rol. Aanraken is een levensbehoefte. Huidcontact is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Ze leren zo op natuurlijke wijze met hun eigen grenzen, én die van anderen, om te gaan.

In verbinding met je grenzen

Bij peuteryoga masseren kinderen hun eigen lijf, bijvoorbeeld door onder hun voeten te wrijven; tenen te tellen (masserend drukken); regen te maken (druppels maken met je vingers) of een korte handmassage. In de ouder&kindlessen masseren de ouders de kinderen, vaak met een liedje of een kort avontuur. Wat dacht je van een massage met ‘koekjes bakken’ of ‘Hansje Pansje Kevertje’? Ook kun je leren hoe je een holistisch peutermassage geeft. Dit gebeurt op de rug, het hoofd en de voeten. Zo beleef je samen met je kind een intiem moment, waarin je (meer) in verbinding bent met elkaar en elkaars grenzen.

Wil je meer informatie ontvangen? Neem vrijblijvend contact op met Studio Rafiki via het contactformulier.

Neem contact op