Kinderyoga op school

Studio Rafiki heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van kinderyogalessen op scholen en kinderdagverblijven. Ik stop niet bij het geven van alleen de les; ik denk mee hoe je gedurende de dag rustmomentjes in kunt bouwen en kinderen lichaamsbewustzijn bij kunt brengen. Zodat zij & jij lekkerder in je vel zitten en jullie kunnen groeien.

Jouw klas in balans

Het is mijn verlangen kinderen, meesters en juffen kennis te laten maken met kinderyoga. Kinderyoga in de klas helpt kinderen zich bewust te worden van hun lichaam, hun bewegingen en ademhaling en de kinderen mogen er simpelweg gewoon zijn. In verbinding met zichzelf en hun klasgenoten. En met veel plezier! Yoga in de klas, brengt je klas in balans.

Yoga in de klas is samen plezier maken, grenzen leren aangeven en een positief effect op gedrag en resultaten

Afgelopen 2,5 jaar gaf ik wekelijks kinderyoga op IKC De Nieuwe School in Waddinxveen. Ik heb ruimte om bij nog een school wekelijks yoga te komen geven. Wil jij dit voor jouw school in de regio Zutphen/Deventer/Lochem?

Plan een vrijblijvende kennismaking

Dankzij mijn ervaring in het onderwijs, kan ik ook met leerkrachten- / docententeams meedenken over de inzet van yoga en meditatie in het onderwijs. Dit hoeft geen aparte les te zijn, ik kan je ook leren hoe je tussen de lessen met korte oefeningen de energie in de klas kan veranderen: hoe wissel je inspanning en ontspanning af?

Ja, hier wil ik meer over weten

Roos, groepsleerkracht kleuters‘Monique is betrokken, lief, geduldig, ze straalt rust uit, is kundig, observeert en anticipeert op verschillen tussen kinderen (bv verschillend gedrag, verschillende behoeften, een kind dat nét even een andere benadering nodig heeft), verifieert bij de leerkracht wat het thema in de groep is maar ook met betrekking tot afstemmen op gedrag en ontwikkeling van kinderen.’

Kinderyoga op de BSO

Bij kinderyoga op de BSO gaan we op avontuur. Kinderyoga gaat voor mij over plezier maken, houdingen (vaak dieren), meditaties, ademhalingsspelletjes, massages, visualisaties, mooie verhalen, dans en creativiteit. Er is geen doel, maar het stimuleert de lenigheid, het vergroten van de concentratie en het bevordert het gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Elke les eindigt met een ontspanning.

Workshop/lessen op jouw BSO?

Wil je meer weten over kinderyoga op het kinderdagverblijf? Klik dan hier.

“Monique van Studio Rafiki gaf 2,5 jaar lang wekelijks yoga bij ons op IKC De Nieuwe School. Fantastisch om te zien hoe kinderen leren omgaan met prikkels, grenzen aangeven, rust vinden, in hun lijf komen, ontspannen en plezier maken! Wàt een aanwinst! Direct positief effect op gedrag en resultaten in de klas. #datzounoueensverplichtmoetenworden!

– Directrice Bianca Jansen van IKC De Nieuwe School over Studio Rafiki