Studio Rafiki | Scholen – klas in balans
465
page-template-default,page,page-id-465,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Geef yoga in de klas | Klas in Balans

‘Yoga in de klas is samen plezier maken, grenzen leren aangeven en een positief effect op gedrag en resultaten’

Het is mijn verlangen kinderen, meesters en juffen kennis te laten maken met kinderyoga. Klassen die groter worden en prestatie- en leerdruk zijn dagelijks aan de orde. Kinderyoga kan je klas weer in balans brengen. Studio Rafiki komt graag langs om meer te vertellen of een proefles te geven.

Afgelopen 2,5 jaar gaf ik wekelijks kinderyoga op IKC De Nieuwe School in Waddinxveen. Ik heb ruimte om bij nog een school wekelijks yoga te komen geven. Wil jij dit voor jouw school in de regio Zutphen/Deventer/Lochem?

Plan een vrijblijvende kennismaking

Dankzij mijn ervaring in het onderwijs, kan ik ook met leerkrachten- / docententeams meedenken over de inzet van yoga en meditatie in het onderwijs. Dit hoeft geen aparte les te zijn, ik kan je ook leren hoe je tussen de lessen met korte oefeningen de energie in de klas kan veranderen: hoe wissel je inspanning en ontspanning af?

Ja, hier wil ik meer over weten

De mogelijkheden op een rijtje:

  • Yoga als onderdeel van het curriculum
  • Yoga na schooltijd voor de kinderen die dat leuk vinden
  • Yoga in plaats van gym
  • Yoga tijdens een projectweek (Van India tot de woestijn, van de ruimte tot vulkanen)
  • Leerkrachten trainen om hun klas te kalmeren of activeren – Klas in balans
  • Een les voor kinderen die (te) veel in hun hoofd zitten
  • Wekelijk yogales onder schooltijd
  • Heb je zelf een ander idee? Voel je welkom een berichtje te sturen.

Roos, groepsleerkracht kleuters‘Monique is betrokken, lief, geduldig, ze straalt rust uit, is kundig, observeert en anticipeert op verschillen tussen kinderen (bv verschillend gedrag, verschillende behoeften, een kind dat nét even een andere benadering nodig heeft), verifieert bij de leerkracht wat het thema in de groep is maar ook met betrekking tot afstemmen op gedrag en ontwikkeling van kinderen.’

Meer referenties over Monique

“Monique van Studio Rafiki gaf 2,5 jaar lang wekelijks yoga bij ons op IKC De Nieuwe School. Fantastisch om te zien hoe kinderen leren omgaan met prikkels, grenzen aangeven, rust vinden, in hun lijf komen, ontspannen en plezier maken! Wàt een aanwinst! Direct positief effect op gedrag en resultaten in de klas.
#datzounoueensverplichtmoetenworden!

Directrice Bianca Jansen van IKC De Nieuwe School over Studio Rafiki