Wie ben ik

Wie ik ben

Mijn naam is Monique Lijftogt. Ik ben kindercoach en sinds 2015 geef ik kinderyoga. Ik ben mama van een dochter (maart 2020, samen met imker Auke), ik houd van koffiedates, kringlopen, taart en bijzondere marktjes.

Wil je meer horen over mijn verhaal? Luister dan HIER mijn 5 korte podcasts.

Ik was vroeger een echte slimmerik, had alle rekenrijtjes binnen de tijd foutloos opgelost. Maar m’n hart en handen… Die kregen te weinig ruimte. Terwijl ik dat zo nodig had. Eigenlijk was ik een gevoelsmeisje.

Toen ik voor mijn vorige werk, bij een uitgever, veel in klassen mocht observeren, zag ik kinderen die niet lekker in hun vel zaten. En daardoor helemaal niet tot leren kwamen. Niet tot bloei kwamen.

Zelf deed ik aan yoga en daardoor zat ik lekkerder in mijn vel. Mijn hoofd, hart en handen zaten meer op één lijn. Met lichaamsgerichte coaching en yoga kan ik kinderen ook helpen. Uit je hoofd, in je lijf. In verbinding met jezelf, de ander en de natuur.

Speel, lach, verwonder en groei. Daar staat Studio Rafiki voor. Omdat als je speelt, je je lijf gebruikt. En je lijf weet meer dan je hoofd. Lach ontlaadt en het verbindt. Verwondering is wat je kunt ervaren in het hier en nu. De sessies van Studio Rafiki zijn laagdrempelig, altijd in beweging. En zo kun je (samen) weer groeien.

Wat Monique zoal heeft gedaan op relevant gebied

– Opleiding Sherborne Samenspel bij Hechter!/Sherborne Nederland
– Opleiding Kinderyoga & Kinderyogacoaching bij de Jip & Jan Academie
– Specialisatie Wobbelyoga
– Training Beeldtaal ‘Therapie in Beeld’ bij Gerrie Reijersen van Buuren
Peuteryoga en -massage bij Weide Blik
– Inspiratiejaar Jij Natuurlijk
– 3 jaar observeren in klassen voor Blink Educatie

Waar de naam Studio Rafiki vandaan komt?

Rafiki is de wijze aap, die met die blauwe billen, uit de Lion King/Leeuwenkoning. Dat was vroeger mijn lievelingsfilm. Hij is ook een yogi (dat betekent dat hij aan yoga doet). Rafiki betekent ook ‘vriend’ in het Swahili. Door yoga ben ik meer vrienden geworden met mezelf; het heeft mijn hoofd, hart en handen dichter bij elkaar gebracht. Rafiki is niet alleen heel wijs, maar ook een hele vrolijke aap. Met Studio Rafiki help ik kinderen (en hun ouders) groeien. Speel, Lach, Verwonder en Groei.

Rafiki betekent ‘vriend’ in het Swahili. Door yoga ben ik meer vrienden geworden met mezelf;
het heeft mijn hoofd, hart en handen dichter bij elkaar gebracht.
Klanten over Monique:

Imke van Thiel: ‘Monique heeft een hele warme en liefdevolle energie’

Meer referenties