Wie ben ik

Wie ik ben

Mijn naam is Monique Lijftogt. Ik ben kindercoach en sinds 2015 geef ik kinderyoga. Ik ben mama van Fiep, ik houd van koffiedates, ben soms net zo eigenwijs als Pippi Langkous en ik houd van koekjes bakken en bijzondere marktjes.

Ik was vroeger een echte slimmerik, had alle rekenrijtjes binnen de tijd foutloos opgelost. Maar m’n hart en handen… Die kregen te weinig ruimte. Terwijl ik dat zo nodig had. Eigenlijk was ik een gevoelsmeisje.

Toen ik voor mijn vorige werk, bij een uitgever, veel in klassen zat en mocht observeren, zag ik kinderen die niet lekker in hun vel zaten. En daardoor helemaal niet tot leren kwamen. Niet tot bloei kwamen. Daar wilde ik iets aan doen.

Zelf deed ik al aan yoga en daardoor zat ik al lekkerder in mijn vel. Mijn hoofd, hart en handen zaten meer op één lijn. Met yoga kan ik kinderen ook helpen! Dus werd ik kinderyogajuf en coach.

Wat Monique zoal heeft gedaan op relevant gebied

– Opleiding Kinderyoga & Kinderyogacoaching bij de Jip & Jan Academie
– Opleiding Sherborne Samenspel bij Hechter!/Sherborne Nederland
– Coachopleiding Jij Natuurlijk
– Specialisatie Wobbelyoga
Peuteryoga en -massage bij Weide Blik
– 3 jaar observeren in klassen voor Blink Educatie

Waar de naam Studio Rafiki vandaan komt?

Rafiki is de wijze aap, die met die blauwe billen, uit de Lion King/Leeuwenkoning. Dat was vroeger mijn lievelingsfilm. Hij is ook een yogi (dat betekent dat hij aan yoga doet). Rafiki betekent ‘vriend’ in het Swahili. Door yoga ben ik meer vrienden geworden met mezelf; het heeft mijn hoofd, hart en handen dichter bij elkaar gebracht. Rafiki is niet alleen heel wijs, maar ook een hele vrolijke aap. Met Studio Rafiki wil ik kinderen (en hun ouders) helpen groeien. Speel, Lach, Verwonder en Groei.

Rafiki betekent ‘vriend’ in het Swahili. Door yoga ben ik meer vrienden geworden met mezelf;
het heeft mijn hoofd, hart en handen dichter bij elkaar gebracht.
Klanten over Monique:

Imke van Thiel: ‘Monique heeft een hele warme en liefdevolle energie’

Meer referenties