Onderwijs & Opvang

Studio Rafiki heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van kinderyogalessen op kinderdagverblijven en scholen. Ik stop niet bij het geven van alleen de les; ik denk mee hoe je gedurende de dag rustmomentjes in kunt bouwen en kinderen lichaamsbewustzijn bij kunt brengen. Zodat zij & jij lekkerder in je vel zitten en jullie kunnen groeien.

Kinderyoga op school

Studio Rafiki is er ook voor het onderwijs. Kinderyoga in de klas helpt kinderen zich bewust te worden van hun lichaam, hun bewegingen en ademhaling en de kinderen mogen er simpelweg gewoon zijn. In verbinding met zichzelf en hun klasgenoten. En met veel plezier! Yoga in de klas, brengt je klas in balans.

Daarnaast biedt Studio Rafiki trainingen aan voor het onderwijs: leer zelf hoe je jouw Klas in Balans houdt. Ik kan je leren hoe je met korte oefeningen de energie in de klas kan veranderen: hoe wissel je inspanning en ontspanning af?

Lees meer

Kinderyoga op het kinderdagverblijf op de BSO

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn/haar eigen tempo. Door kinderen spelenderwijs yoga aan te bieden, passend bij hun leefwereld, komen zij meer in contact met zichzelf, hun lijf en innerlijke wereld.

Bij peuteryoga op het kinderdagverblijf doen we dat spelenderwijs. Met spelenderwijs bedoel ik dat er geen doelen op zich zijn, maar dat we samen op ontdekkingstocht gaan. Peuteryoga is een rustmomentje op de dag. We zingen liedjes (bijvoorbeeld een rek- en strekliedje als opwarming), we groeten de zon (speciale kinderzonnegroet waarin deugden en affirmaties verwerkt zijn), we doen dieren of andere dingen uit de natuur of bijvoorbeeld voertuigen na en soms dansen we. Tijdens de ontdekkingstocht merken we op wat vandaag lukt en hoe ons lichaam aanvoelt. Soms komt massage ook aan bod.

Ook yoga op jouw kdv?

Bij kinderyoga op de BSO gaan we op avontuur. Kinderyoga gaat voor mij over plezier maken, houdingen (vaak dieren), meditaties, ademhalingsspelletjes, massages, visualisaties, mooie verhalen, dans en creativiteit. Er is geen doel, maar het stimuleert de lenigheid, het vergroten van de concentratie en het bevordert het gevoel van zelfvertrouwen en eigenwaarde. Elke les eindigt met een ontspanning.

Workshop/lessen op jouw BSO?