Studio Rafiki | Peuteryoga en -massage
422
page-template-default,page,page-id-422,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.6,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Peuteryoga en -massage

Ieder kind ontwikkelt zich in zijn/haar eigen tempo. Door peuters spelenderwijs yoga aan te bieden, passend bij hun leefwereld, komen zij meer in contact met zichzelf, hun lijf en innerlijke wereld. Met spelenderwijs bedoel ik dat er geen doelen op zich zijn, maar dat we samen op ontdekkingstocht gaan. We zingen liedjes (bijvoorbeeld een rek- en strekliedje als opwarming), we groeten de zon (speciale kinderzonnegroet waarin deugden en affirmaties verwerkt zijn), we doen dieren of andere dingen uit de natuur of bijvoorbeeld voertuigen na en soms dansen we. Tijdens de ontdekkingstocht merken we op wat vandaag lukt en hoe ons lichaam aanvoelt.

Subkopje

In de peuteryoga- en ouder&kindyogalessen van Studio Rafiki speelt massage ook een rol. Aanraken is een levensbehoefte. Huidcontact is essentieel voor ene gezonde ontwikkeling van kinderen. Ze leren zo op natuurlijke wijze met hun eigen grenzen, én die van anderen, om te gaan.

Subkopje

Bij peuteryoga masseren kinderen hun eigen lijf, bijvoorbeeld door onder hun voeten te wrijven; tenen te tellen (masserend drukken); regen te maken (druppels maken met je vingers) of een korte handmassage. In de ouder&kindlessen masseren de ouders de kinderen, vaak met een liedje of een kort avontuur. Wat dacht je van een massage met ‘koekjes bakken’ of ‘Hansje Pansje Kevertje’? Ook kun je leren hoe je een holistisch peutermassage geeft. Dit gebeurt op de rug, het hoofd en de voeten. Zo beleef je samen met je kind een intiem moment, waarin je (meer) in verbinding bent met elkaar en elkaars grenzen.

Subkopje

Ik geloof erin dat kinderen door massage en yoga respect voor zichzelf en anderen ontwikkelen. Bij Studio Rafiki staat plezier voorop. Met kinderyoga en –massage * wil ik kinderen zich (meer) bewust laten worden van hun lichaam, hun bewegingen en ademhaling en kinderen mogen er simpelweg gewoon zijn. In verbinding met zichzelf, hun ouder(s) en de wereld om hen heen. Het gaat niet om competitie of prestatie, maar juist om je fijn te voelen.